2010. március 1., hétfő

Tavasz csőtöréssel


6 megjegyzés:

  1. Bontogatja szárnyait a tavasz. Az őzek segítettek a metszésben. Egy jelenleg használaton kívüli vízcső elfagyott. Nagy szellőztetést csináltunk. Most röviden ennyi történt...

    VálaszTörlés
  2. Jajjj, Nálatok is?? Hát, őszintén szólva, ennél vidámabb bejegyzést vártam... De az összes tapasztalatunkat szívesen átadjuk csőtörés-ügyben. Mekkora a kár?

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom a csőtörést, mi is tartottunk tőle, de eddig szerencsére nem történt semmi.

    VálaszTörlés
  4. Két hete még semmi nyoma nem volt a csőtörésnek. Ez a konyhában lévő ~80 cm-es vízcső a falban már előtte elfagyhatott (sajnos ezt nem víztelenítettük), és most az olvadáskor leáztatta a falat. Szerintem nem sok víz volt benne, mert a vízóra aknában még ősz végén elzártuk a főcsapot. Nem nagy a kár, de ebből is tanultunk.

    Minyon: Köszönjük a tapasztalatcsere lehetőségét.

    Annamarie: A jobb alsó képen látható kémény elé szeretnénk egy ízléses, egyszerű cserépkályhát. Laca barátkozhat a gondolattal. :-)

    VálaszTörlés
  5. Akkor viszont „sajnos” ebben nem tudok segíteni: nálunk már általunk szerelt csövek vannak a falban, az a fajta, ami mínusz sok fokig nem fagy szét, úgyhogy falban szétfagyott csőben nincs tapasztalatunk. Ez vályogfal? Nem tudom, abban mekkora kárt tud tenni a belekerült víz, de nyilván ki kell száradnia.

    VálaszTörlés
  6. Vályogvető: Igen, a fotókat elnézve én is oda tudtam volna már első ránézésre is elképzelni a cserépkályhát. Mutatom Lacának, de természetesen ez nem pótolja a személyes felmérést és eszmecserét :-)

    VálaszTörlés